Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τώρα το τσάι TUVUNU στα Green Family "Το Ελληνικόν"!



Μία νέα συνεργασία της Green Family με την TUVUNU Α.Ε. φέρνει το ελληνικό τσάι του βουνού πιο κοντά σε εσάς, παγωμένο και έτοιμο να το απολάυσετε όπως θέλετε και όπου και αν βρίσκεστε!


Το TUVUNU είναι ένα νέο καινοτόμο αφέψημα που βασίζεται κυρίως στον ελληνικό σιδερίτη (τσάι του βουνού). Αποτελείται από φρεσκοστυμμένα λεμόνια, ανθόμελο και μαύρη ζάχαρη!Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και βακτηριοστατικό, κάνει καλό στο στομάχι, στο αναπνευστικό, στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, στην ισορροπία του στομάχου και στην κυκλοφορία του αίματος.

Στο παρελθόν το τσάι του βουνού αποτελούσε βασικό στοιχείο της γαστρονομικής παράδοσης στα ελληνικά χωριά και καταναλωνόταν σαν ζεστό αφέψημα.Μάλιστα, η συλλογή του αποτελούσε μια ολόκληρη τελετουργία.  Το μόνο όπλο του καλλιεργητή ήταν τα χέρια του και απλά γεωργικά εργαλεία, όπως μικρά δρεπάνια και σκαλιστήρια.Το ίδιο ακριβώς γίνεται και σήμερα. 
 
Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι. Το μέρος του φυτού που συλλέγεται είναι η ταξιανθία σε πλήρη άνθηση μαζί με 5-6 εκατοστά βλαστού. Η ανθοφορία διαρκεί για λίγες μέρες και άρα οι καλλιεργητές πρέπει να βιαστούν και να εργαστούν σκληρά.Τα κομμένα λουλούδια μαζεύονται σε μικρές αγκαλιές και δένονται σε ματσάκια ανά δύο. Ταυτόχρονα καθαρίζονται από ξένα στοιχεία και τοποθετούνται σε κατάλληλα υπόστεγα για να αποξηραθούν.Η αποξήρανση διαρκεί περίπου οκτώ ημέρες και τα αποξηραμένα λουλούδια μπορούν να συντηρηθούν για χρόνια εφόσον προφυλλάσσονται από την υγρασία.

Το TUVUNU μπορείτε να το βρείτε τώρα σε όλα τα καταστήματα της Green Family. Απλά ζητήστε το με το όνομά του και αμέσως θα βρεθεί στα χέρια σας ένα παγωμένο αφέψημα που σίγουρα θα γίνει το δικό σας υγιεινό ρόφημα του καλοκαιριού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου