Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΡΟΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ 
3 φλιτζάνια άσπρο λάχανο, λεπτοκομμένο 
1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο, καλά στυμμένο
1 μεγάλο πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο μικρά κυβάκια
4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλερι (τα τρυφερά φύλλα μόνο)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το άσπρο μόνο
3 κουταλιές ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 κουταλάκι ξίδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
150γραμ. μαγιονέζα, χωρίς αυγά
1 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη (προαιρετικά)
Διακόσμηση
3-4 κλωνάρια μαϊντανού
½ φλιτζάνια σπόροι ροδιού

Ψιλοκόβουμε τα λάχανα και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Τρίβουμε το καρότο, το στύβουμε καλά και το προσθέτουμε στο λάχανο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σέλερι, καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε όλα μαζί στο μπολ.Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα ⅔ του μείγματος στα λαχανικά και τα ανακατεύουμε, για να ενωθούν. Το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού το βάζουμε στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου