Τρίτη 25 Απριλίου 2017
ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΒΙΟ ΛΑΔΕΡΑ
Τα πράσινα φρέσκα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο αλλά και μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα πράσινα φασολάκια δρουν προστατευτικά από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τέλος, βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και της μνήμης. Όπως όλα τα λαχανικά έτσι και τα φασολάκια είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την καλή υγεία του οργανισμού μας. έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του γαστρεντερικού σωλήνα και διευκολύνουν τις κενώσεις. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η κατάλληλη πυκνότητα των οστών και η πήξη του αίματος. Η βιταμίνη C και το Β-Καροτένιο που περιέχουν τα φασολάκια μπορούν, να λειτουργήσουν ως αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, αλλά και ως ενισχυτικά του ανοσοποιητικού συστήματος. Πέρα από πιθανή ανακούφιση στα συμπτώματα αυτών των νοσημάτων, τα φασολάκια μπορούν να μειώσουν και τη συχνότητα των ημικρανιών σε πάσχοντα άτομα. Αυτό εξηγείται πιθανώς από τον έμμεσο αντιοξειδωτικό ρόλο της βιταμίνης ριβοφλαβίνης, η οποία είναι απαραίτητη για την ανακύκλωση ενός σημαντικού αντιοξειδωτικού μορίου του οργανισμού, της γλουταθειόνης.
Τα μαγειρεύουμε λαδερά με την παραδοσιακή και παμπάλαια συνταγή και δεν αλλάζουμε 4 βασικά πράγματα γιατί διαφορετικά αλλοιώνουμε τη γεύση τους.
1. Δεν παραλείπουμε το σκόρδο (γιατί είναι λέει, παρακατιανό και μυρίζει). 2. Δεν προσθέτουμε κέτσαπ αντί για την κλασσική σάλτσα ντομάτα. 3. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ άλλο λάδι εκτός από αγνό παρθένο ελαιόλαδο. 4. Πριν το σερβίρισμα στο πιάτο βγάζετε την κανέλλα αν την είχατε μέσα στην κατσαρόλα σε ξύλο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου