Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΤΣΑΚΩΝΙΚΗΣ ΒΙΟ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ-ΤΣΑΚΩΝΙΚΗΦτιάχνουμε μπουρέκια ζηλευτά. Θα χρειαστούμε 3 μελιτζάνες Τσακώνικες bio, για τη μπεσαμέλ: 1 κούπα ζεστό γάλα bio, 5 κ.σ. αλεύρι bio, 2 κ.σ βούτυρο bio, 1/2 κούπα φέτα bio τριμμένη, 1 αυγό bio, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Για το πανάρισμα: αλεύρι, αυγά bio  φρυγανιά τριμ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Τηγανίζουμε τις φέτες σε μέτρια φωτιά και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το τυρί, τον κρόκο, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε μία-μία τις φέτες της μελιτζάνας και βάζουμε σε κάθε φέτα 1 κ.σ μπεσαμέλ. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκια. Πανάρουμε τα ρολά μελιτζάνας και τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα ρολάκια και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Καλή επιτυχία!!!

μελιτζάνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου