Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017
ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Το πράσινο μήλο έχει διαφορετική γεύση από τα συνηθισμένα κόκκινα και είναι ως επί το πλείστον κάπως ξινά. Αυτά τα ξινά μήλα όμως περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι καλές για την πέψη και αποτρέπουν τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, κάτι το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για τους διαβητικούς. Όντας πλούσια σε φυτικές ίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της χρόνιας δυσκοιλιότητας. Λόγω της ιδιότητας αυτής είναι επίσης χρήσιμα στον έλεγχο της διάρροιας. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C, Ε, Κ, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φιλικό οξύ και χολίνη.Πλούσια σε βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου, και στην μετατροπή του αποθηκευμένου στο σώμα λίπους σε ενέργεια. Πολύτιμη είναι και η βιταμίνη Κ που είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που χρειάζεται για την πήξη του αίματος. Τα μήλα περιέχουν 4 μικρογραμμάρια της βιταμίνης Κ, η οποία είναι το 5 % της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Επίσης, ένα μέτριο μήλο παρέχει 0,1 mg της βιταμίνης Β6. Αυτό αντιστοιχεί στο 4 % της ημερήσιας πρόσληψης αυτής της βιταμίνης, η οποία εξασφαλίζει το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, βοηθά στην παραγωγή νουκλεϊκων οξέων και είναι απαραίτητη για ένα υγιές νευρικό σύστημα. Σημαντική είναι και η περιεκτικότητα των βιταμινών Α και Ε αφού μας δίνουν 2% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Η βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες και την οξείδωση της «κακής» LDL χοληστερόλης, συμβάλλοντας στην μείωση του κίνδυνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Η βιταμίνη Α (98.3IU) είναι ένα καροτενοειδές που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ματιών. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, διατηρεί το δέρμα υγιές και είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Η χολίνη παρέχει 6,2 mg και σχετίζεται με τη μνήμη, με τον μεταβολισμό των μυών και των λιπών.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου