Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΒΙΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
Oι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι το σπανάκι, αποτελεί πράγματι μια σούπερ τροφή, που όμοιά της δύσκολα θα βρείτε. Οι θαυματουργές ιδιότητες του σπανακιού ωφελούν και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνουν τον οργανισμό ενώ συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Καθυστερεί τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων που έρχεται με το γήρας και καταπολεμά την αρθρίτιδα. Παράλληλα θωρακίζει και την καρδιά απέναντι σε μια σειρά παθήσεων. Τέλος, διασφαλίζει την καλή υγεία των οστών ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και χαρίζουν λαμπερό δέρμα και μαλλιά καθώς και «ατσάλινη» υγεία! Είναι πολύ σημαντική τροφή για την ανάπτυξη των παιδιών. Γνωρίζοντας όμως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην προσπάθεια τους να τροφοδοτήσουν τα παιδιά με σπανάκι αλλά και άλλα θρεπτικά λαχανικά, προτείνουμε μια πολύ νόστιμη και υγιεινή πίτσα με βιολογικό σπάνακι και βιολογική φέτα,που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους!
ΥΛΙΚΑ: 300 γρ. περίπου ζύμη πίτσας - 200 γρ. φρέσκο βιολογικό σπανάκι - 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα bio - 1 φλιτζ . καφέ άνηθο - 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα bio - 150 γρ. χοντροτριμμένο κασέρι bio - λάδι για το ταψί - Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το φρεσκοπλυμένο σπανάκι αφού το ψιλοκόψετε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατίζετε τα υλικά και με το χέρι σας αρχίζετε να τα πιέζετε μέχρι να μαραθούν. Όταν γίνουν όλα μια μάζα που φαίνεται σαν βρεγμένη τότε ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το σπανάκι να περιμένει. Μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 25-30 εκατοστών, καλά λαδωμένο με ελαιόλαδο, βάλτε τη ζύμη και πιέστε τη με το χέρι σας να καλύψει όλη την επιφάνεια. Απλώστε από πάνω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια. Πιέστε με το χέρι σας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Σκορπίστε τη φέτα πάνω στο σπανάκι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου ½ ώρα. Ανοίξτε τον φούρνο, σκορπίστε από πάνω το χοντροτριμμένο κασέρι και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 5-10 λεπτά και μέχρι το κασέρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε την πίτσα ζεστή. Καλή επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου