- 5 φλυτζ. τσαγιού διττανθρακική σόδα
- 4 κουτ. σούπας Ηλιέλαιο
- 4 φλ. τσαγ αλεύρι σταριού μαλακό
- λίγο αλάτι κ΄λίγο ζάχαρη
- ΓΕΜΙΣΗ
- 1/2 kgr φρέσκο σπανάκι
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1/2 φλυτζάνι τριμ ντομάτα φρέσκια
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά φετάκια,
- σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν χυλός. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και με μια κουτάλα για μεζούρα ρίχνουμε τον χυλό, ψήνουμε από την μια πλευρά και μετά από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζουμε όλες τις κρέπες. Σε άλλο τηγάνι, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια και το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι με τον άνιθο, τη ντομάτα και συνεχίζουμε περίπου για 5 λεπτά το πολύ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μία-μία κρέπα και βάζουμε γέμιση με ένα κουτάλι. Την τυλίγουμε σε ρολό και καλή όρεξη!!!
Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017
ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου