Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

σπαγγετι με μελιτζάνες

Θα χρειαστείτε: 500 γρ. σπαγγέτι bio green family - 1 μελιτζάνα bio - 1 καρότο bio - 2 κολοκυθάκια bio - 2-3 πιπεριές bio - 2 σκελ. σκόρδο - 1 ποτ. λευκό κρασί - Ελαιόλαδο bio - Μαϊντανό - Θυμάρι - Αλάτι – πιπέρι.

Βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε μπαστουνάκια μαζί με τη φλούδα, και τα αφήνουμε σε αλατόνερο για 20 λεπτά. Κόβουμε το κολοκύθι σε μπαστουνάκια, μόνο το εξωτερικό του. Κόβουμε τις πιπεριές και το καρότο. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και ξεκινάμε το σοτάρισμα με το καρότο που είναι το πιο σκληρό, το βοηθάμε να βγάλει τα υγρά του ρίχνοντας αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μελιτζάνα και τέλος το κολοκύθι, την πιπεριά, αλάτι – πιπέρι. Ψιλοκόβουμε θυμάρι φρέσκο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ζουμί που έβρασαν τα σπαγγέτι. Ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου