Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018
ΣΟΥΠΑ BIO ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εάν αισθάνεστε αδυναμία, φτιάξτε μια κοτόσουπα με λαχανικά γιατί είναι ιδανική πηγή πρωτεϊνών που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες των λαχανικών, χωνεύεται εύκολα χωρίς να επιβαρύνει το στομάχι και, το κυριότερο, ενυδατώνει άμεσα τον οργανισμό. Η ζέστη που «αναδύει» το πιάτο θα ανακουφίσει παράλληλα και τη συμφόρηση της μύτης. Η κοτόσουπα λοιπόν αποδεικνύεται ένας «εύκολος» και απολαυστικός τρόπος να δώσετε θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σας ικανά να καταπολεμήσουν ιούς και μικρόβια.
Συνταγή για Κοτόσουπα: Κοτόπουλο bio κομμένο στα δύο - 1 Κρεμμύδι ξερό bio κόκκινο - 3 Καρότα bio - 3 Πατάτες bio ολόκληρες - 2 Πράσα bio κομμένα - 4 Φύλλα Σέλινο bio - 1 φλ. καφέ Κριθαράκι bio - Αλάτι - πιπέρι - Ελαιόλαδο bio. Αφού έχουμε καθαρίσει το κοτόπουλο, το βράζουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα, σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καρότο καθαρισμένο και κομμένο ροδέλες,την πατάτα καθαρισμένη και ολόκληρη,το κρεμμύδι καθαρισμένο , τα πράσα καθαρισμένα από τα εξωτερικά φύλλα τους, πλυμένα και κομμένα, το σέλινο, το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, αν θέλουμε και λίγο ελαιόλαδο, ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νεράκι. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά μας. Όσο περιμένουμε, ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα κομμένο είτε σε μεγάλα κομμάτια είτε μικρότερα. Η σούπα σερβίρεται ζεστή. Καλή όρεξη!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου