Αντιμετωπίζουμε τις ιώσεις και ενισχύουμε την άμυνα του οργανισμού μας εντελώς φυσικά με διάφορα φυτικά αφεψήματα και βιταμινούχες τροφές: Εχινάκεια: Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα στην αντιμετώπιση των ιώσεων και της γρίπης. Διαθέτει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντικαταρροϊκή δράση και θεωρείται πολύ δραστική στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Πρόπολη: Πρόκειται για μια πολυδύναμη τροφή που προορίζεται για τη βασίλισσα των μελισσών, με αντιοξειδωτική και αντιβιοτική δράση που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους ιούς, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και κατά την εκδήλωσή τους. Ginseng ρίζα: θεωρείται ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Φασκόμηλο: Βηθάει ιδιαίτερα στην τόνωση της άμυνας του οργανισμού. Τσάι του βουνού bio: Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση του και το γεγονός ότι θεωρείται, μαζί με το φασκόμηλο, από τα πιο σημαντικά ροφήματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αντιμετωπίζουν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι μαλακτικό στο κρυολόγημα, έχει αντιπυρετικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Είναι βότανο κατά της αυπνίας, κατά του άγχους και των πεπτικών προβλήματων. Ειναι επίσης διουρητικό. Ακολουθείστε διατροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού. Θα τα βρείτε σε λιπαρά ψάρια, σε ξηρούς καρπούς, στο σουσάμι, στο σησαμέλαιο καθώς και στο λιναρόσπορο.
Ωμές κόκκινες και πράσινες πιπεριές, ακτινίδια, μπρόκολο (στον ατμό), ωμό λάχανο, πορτοκάλια και χυμό ντομάτας είναι από τους καλύτερους συμμάχους του οργανισμού κατά των ιώσεων γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Επίσης φρούτα και λαχανικά με έντονο κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, όπως τα καρότα αλλά και η ντομάτα, και στα πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι, το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσια σε β-καροτένιο. Το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά και το κρασί, είναι επίσης σημαντικά για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σκόρδο είναι παραδοσιακά μια τροφή που ευεργετεί τον οργανισμό επειδή περιέχει την ουσία αλισίνη, που έχει έντονη αντιμικροβιακή δράση. Τέλος, η κατανάλωση μανιταριών συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Oι τροφές που περιέχουν προβιοτικά εφοδιάζουν τον οργανισμό με ευεργετικά βακτηρίδια που αντιμετωπίζουν και καταπολεμούν τους ιούς. Στη διατροφή μας λαμβάνουμε τα προβιοτικά κυρίως μέσω του γάλακτος, του γιαουρτιού και γενικώς των γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου