Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΙΟ ΜΕ ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΒΙΟ

syntagi kotopoulo fagopyro

ΥΛΙΚΑ: Φιλέτο Στήθος κοτόπουλου bio ή φιλέτο μπούτι κοτόπουλου bio περίπου 700 γρ. - Φαγόπυρο bio: 300 γρ. - 2 Καρότα bio - Νερό: 1200 ml - 2 Κρεμμύδια bio 2 - 1 Πιπεριά κόκκινη bio - 1 σκελίδα σκόρδο bio - Αλάτι - πιπέρι: κατά βούληση, ελαιόλαδο bio. Προετοιμασία: Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια και σωτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα την πιπεριά, το σκόρδο, αφού έχετε πλύνει και κόψει σε κυβάκια. Κλείστε το καπάκι, και ψήστε περίπου στα 15 λεπτά ανακατεύοντας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος! Προς το τέλος ρίξτε το φαγόπυρο (το οποίο το έχετε αφήσει για δέκα λεπτά στο νερό) το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και προσθέστε το νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ¨γίνει¨το φαγητό. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

kotopouloΤο βιολογικό Φαγόπυρο bio  έχει μαλακή, λεπτή γεύση, ενώ το ψημένο έχει γεύση ξηρού καρπού. Tο σημαντικότερο είναι η υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Μαγειρεύεται σαν δημητριακό και αν είστε vegan, vegeterian αυτή η συνταγή χωρίς κοτόπουλο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου