Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΚΡΙΘΑΡΟΧΟΡΤΟ 5 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΙΔΗΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

Μόλις πρόσφατα, το κριθαρόχορτο αναγνωρίστηκε σαν σημαντικό τρόφιμο για τους ανθρώπους και μάλιστα έγινε πολύ δημοφιλές.
Μοιάζει πολύ στις ιδιότητές του με το σιταρόχορτο, ωστόσο είναι πιο εύπεπτο.
Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά και σημαντικά.
Τα βλαστάρια του κριθαριού, περιέχουν όλα τα μέταλλα, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τις πρωτείνες και τα ένζυμα.
• Περιέχει 30 φορές περισσότερη Β1 και 11 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα.
• Περιέχει 5 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι
• Περιέχει, τέλος, 7 φορές περισσότερη C από τα πορτοκάλια.
Ακόμη το κριθαρόχορτο περιέχει το πολύ σημαντικό παράγοντα PD41, ο οποίος είναι άμεσα απαιτούμενος για την ανάπλαση του DNA των κυτταρικών μεμβρανών.
Ακόμη περιέχει: υπεροξείδιο της δισμουτάσης (SOD), πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό ένζυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου