Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΥΤΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Υπάρχουν 2 τύποι φυτικών ινών, οι διαλυτές και οι μη διαλυτές.
Οι διαλυτές φυτικές ίνες, που βρίσκουμε σε τροφές όπως το ρύζι, τις νιφάδες ρυζιού, τη βρόμη, και σε κάποια φρούτα (π.χ. τα μήλα και τα αχλάδια), συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου. Έχουν ουσιαστικά την ιδιότητα να καθυστερούν την πέψη, επομένως, ακολουθώντας ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε αυτού του είδους τις φυτικές ίνες, μπορούμε να ελέγξουμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες είναι αυτές που δεν μπορούμε να απορροφήσουμε.
Τις βρίσκουμε σε όλες τις φυτικές τροφές (π.χ. δημητριακά, μαύρο ψωμί) και συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου