Το γιαούρτι
ικανοποιεί την ανάγκη για ένα υγιεινό σνακ, εύκολο και γρήγορο και
ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει
υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, βιταμινών Α,
Β2 και Β12. Ο
συνδυασμός όλων αυτών των συστατικών συμβάλλει στη γρήγορη ανάπτυξη του
οργανισμού και στη διατήρηση της υγείας του ανθρώπου. Συγκεκριμένα οι
πρωτεΐνες αποτελούν τα σημαντικότερα «δομικά» συστατικά για την αύξηση των
οργάνων και του σκελετού και κυρίως για την ανάπτυξη των μυών. Η βιταμίνη Α
προστατεύει την όραση και τα δόντια, ενώ είναι απαραίτητη για τη σωστή
λειτουργία του δέρματος, η Β2 χαρίζει ενέργεια στον παιδικό οργανισμό και η
Β12, εκτός από τη βοήθεια που προσφέρει στην απορρόφηση των συστατικών,
συμβάλλει στην παραγωγή των ερυθρών. αιμοσφαιρίων του αίματος. Περιέχει επίσης
ζωντανούς μικροοργανισμούς (οι οποίοι προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος)
οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της
εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και
την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Το γιαούρτι έχει αντισηπτικές
ιδιότητες λόγω μιας ουσίας του περιέχει, του γαλακτικού οξέος, που εμποδίζει τη
ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών. Παράγει ουσίες και φυσικά αντιβιοτικά
ικανά να καταστρέψουν βακτηρίδια που προκαλούν ασθένειες (όπως, λόγου χάρη,
φυματίωση).
Οι πρωτεΐνες στο
γιαούρτι είναι υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ η ποιότητά τους είναι ανώτερη από
του γάλακτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου