Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό δαμάσκηνα BIO
½ κιλό ζάχαρη BIO ακατέργαστη
½ κούπα νερό
χυμό από μισό λεμόνι ΒΙΟ
Κόβουμε τα δαμάκηνα σε κομμάτια αφού τα έχουμε πλύνει. Αφήνουμε σε κατσαρόλα τα δαμάσκηνα με τη ζάχαρη για 2 ώρες. Βράζουμε τα δαμάσκηνα με το νερό και τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά Κλείνουμε τη φωτιά και περνάμε τη μαρμελάδα στο μούλτι, την ξαναβάζουμε στο ζεστό μάτι και την αφήνουμε μέχρι να δέσει. Ανοίγουμε πάλι τη φωτιά, βράζουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και φυλάμε σε βάζα όπως είναι ζεστή. Τα αναποδογυρίζουμε για να σφραγίσουν και να μην χρειάζονται ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου