Περιέχουν πολλά απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, όπως
βιταμίνη Α, Β1 και C. Ένα πορτοκάλι, μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της
συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. Επίσης τα πορτοκάλια είναι μια
καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, φολικού οξέως, πηκτίνης, καλίου,
ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου, χλωρίου και
ψευδαργύρου. Ένα πορτοκάλι έχει πάνω από 170 διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά
και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές
ιδιότητες.Ο συνδυασμός του υψηλού ποσοστού αντιοξειδωτικών (βιταμίνης C) και
φλαβονοειδών στα πορτοκάλια, καθιστά το πορτοκάλι ως ένα από τα καλύτερα
φρούτα, που συμβάλλει στην προώθηση της βέλτιστης υγείας.
Μειώνει τη
χοληστερόλη
|
Σωστή
ανάπτυξη του εγκεφάλου
|
Διατηρεί
υγιές δέρμα
|
Μειώνει την
υψηλή πίεση του αίματος.
|
Προωθεί τη
σεξουαλική υγεία
|
Προστατεύει
από μολύνσεις
|
Καρδιαγγειακά
οφέλη
|
Ενισχύει το
ανοσοποιητικό σύστημα
|
Ανακουφίζει
τη δυσκοιλιότητα
|
Αντιμετωπίζει
την αρθρίτιδα
|
Εμποδίζει τις
πέτρες στα νεφρά
|
Συντελεί στην
υγεία των οστών
|
Προωθεί την
απώλεια βάρους
|
Συντελεί για
γερά δόντια
|
|
|
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου