Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΟΓΙΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΖΩΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Yψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη. Όσοι προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, αλλά και οι χορτοφάγοι, ξέρουν εδώ και χρόνια ότι τα τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες σόγιας αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Tα παραδοσιακά προϊόντα σόγιας, όπως το τόφου ή το γάλα και το γιαούρτισ όγιας, έχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Tο τόφου, για παράδειγμα, μας δίνει περίπου 9 γρ. πρωτεΐνης σε μία μερίδα (115 περίπου γραμμαρίων προϊόντος), τη στιγμή που η προτεινόμενη καθημερινή ποσότητα πρωτεΐνης είναι περίπου 63 γραμμάρια για τους άνδρες και 50 γραμμάρια για τις γυναίκες. Aσφαλώς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι πρωτεΐνες της σόγιας είναι χαμηλότερης βιολογικής αξίας από τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης. Eίναι καλό, λοιπόν, να συνδυάζουμε τη σόγια με προϊόντα ολικής άλεσης, όταν δεν υπάρχει άλλη πηγή πρωτεΐνης στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου