Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΖΑΧΑΡΗ ΝΤΕΜΕΡΑΡΑ

Κρυσταλική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο με ξεχωριστό άρωμα και γεύση μελάσας. Προσθέτει υφή και κρεμώδη γεύση στα γλυκά, στα ροφήματα και στα αρτοσκευάσματα.
Με Ανοικτό χρυσαφί - καφετί χρώμα από τον Μαυρίκιο από χυμό ζαχαροκάλαμου.
Ο χυμός θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλοποιηθεί, εν συνεχεία με φυγοκέντρηση απομακρύνονται σκουπίδια και στεγνώνει η ζάχαρη.
Το όνομά της προέρχεται από την αποικία Ντεμεράρα στη Γουιάνα, όπου παρασκευαζόταν αρχικά.
Κατά τη Παρασκευή της ζάχαρης το ζαχαροκάλαμο διαχωρίζεται σε σουκρόζη και μελάσες. Η σουκρόζη αποτελεί τη γνωστή σε όλους μας ζάχαρη (άσπρη) ενώ η μαύρη ζάχαρη αποτελείται από 90% άσπρη ζάχαρη «περικυκλωμένη» από μελάσα, η οποία δίνει και στη μαύρη το χρώμα της.
Η μαύρη ζάχαρη έχει 380 θερμίδεςανά100 γραμμάρια ενώ η άσπρη 387. Περιέχει ελαφρώς μεγαλύτερες ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά. Η μαύρη δεν είναι χημικά επεξεργασμένη και γι’αυτό έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου