16 στρογγυλά πράσινα κολοκυθάκια
16κουταλιές ρύζι μπασμάτι
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
4 ξερά και 5-6 φρέσκα κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιά σούπας χυμό ντομάτας
δυόσμος και άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να ξεσβολιάσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον τοματοχυμό το ρύζι, τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα και αν τσεγνώσει το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό. Κόβουμε "καπέλο" στο σημείο γύρω από το κοτσάνι και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα από τα κολοκύθια Τα γεμίζουμε, όχι ως πάνω, κλείνουμε το "καπάκι" Αφού τα τοποθετήσουμε όλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό και λάδι, όχι περισσότερο από ένα φλυτζάνι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 1,5 με 2 ώρες.
Και τώρα το αυγολέμονο:
Βγάζουμε ζουμί από την κατσαρόλα σε μπολ και διαλύουμε καλά σε αυτό λίγο αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το ζουμί. Βάζουμε αλατοπίπερο και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα καλά να πάει παντού το αυγολέμονο και να μην σταθεί και πήξει
16κουταλιές ρύζι μπασμάτι
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
4 ξερά και 5-6 φρέσκα κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιά σούπας χυμό ντομάτας
δυόσμος και άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να ξεσβολιάσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον τοματοχυμό το ρύζι, τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα και αν τσεγνώσει το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό. Κόβουμε "καπέλο" στο σημείο γύρω από το κοτσάνι και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα από τα κολοκύθια Τα γεμίζουμε, όχι ως πάνω, κλείνουμε το "καπάκι" Αφού τα τοποθετήσουμε όλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό και λάδι, όχι περισσότερο από ένα φλυτζάνι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 1,5 με 2 ώρες.
Και τώρα το αυγολέμονο:
Βγάζουμε ζουμί από την κατσαρόλα σε μπολ και διαλύουμε καλά σε αυτό λίγο αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το ζουμί. Βάζουμε αλατοπίπερο και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα καλά να πάει παντού το αυγολέμονο και να μην σταθεί και πήξει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου