Φτιάχνουμε χειροποίητη σπέσιαλ βασιλόπιτα με τα καλύτερα βιολογικά υλικά.
250 γρ. ζάχαρη χρυσή bio - 4 αυγά bio - 250 γρ βούτυρο λιωμένο bio - 280 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής Manitoba bio ή αλεύρι Τ 1050 μαλακό bio - 1 κουτ. γλυκού μπέικιν σκόνη bio - ξύσμα από 1 πορτοκάλι bio - ½ κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη - 200 γρ. κράνμπερυ bio ή σταφίδες bio ή οποιοδήποτε άλλο ξερό φρούτο - Κουκουνάρι bio για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος τα ξερά φρούτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρουμε με κουκουνάρια. Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου