Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Καυτερή ή γλυκιά, πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη, ωμή ή μαγειρεμένη η πιπεριά προσφέρει γεύση και χρώμα στη σαλάτα σας και όχι μόνο. Αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φoλλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως: Βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση Βιταμίνη C, Βιταμίνη Β6, που είναι ζωτικής σημασίας όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι  πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φoλλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως: Βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Β6, που είναι ζωτικής σημασίας για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος. Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και Βήτα-καροτίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου