Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

 

SONY DSC

ΥΛΙΚΑ

6 μελιτζάνες bio κομμένες σε χοντρές φέτες
3 μεσαία κρεμμύδια ξερά bioχοντροκομμένα
600 γρ. τοματίνια bio φρέσκα κομμένα σε χοντρές φέτες και σάλτσα ντομάτας biio
300 γρ. Φέτα κομμένη bio σε μικρά κομμάτια
400 ml ελαιόλαδο bio
½ καυτερή πιπεριά bio (ή ολόκληρη αν σας αρέσουν τα πικάντικα)
1 σκελίδα σκόρδο bio ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη
½ φλ. χοντροκομμένο μαϊντανό bio
αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το κρεμμύδι και τα τοματίνια σε ροδέλες ή σε χοντρές φέτες. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή ένταση, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να καραμελώσει. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 15-20 λεπτά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά στη σάλτσα: ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το κομμένο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε πάντα σε χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τ σάλτσα ντομάτας και αφήνετε τη σάλτσα στο μάτι μέχρι να δέσει. Μετά σε ταψί απλώνετε τις μισές μελιτζάνες και βάζετε τη μισή περίπου σάλτσα και τη μισή ποσότητα απ’ τη τριμμένη φέτα. Στη συνέχεια βάλτε τη δεύτερη στρώση μελιτζάνες, την υπόλοιπη σάλτσα και τη φέτα από πάνω. Ψήνουμε περίπου 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου