Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017
ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μαρούλια, κρεμμυδάκια φρέσκα, λάχανο, σπανάκι είναι μερικά από τα λαχανικά που χρειαζόμαστε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο ώστε να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με όσα διατροφικά στοιχεία χρειάζεται για να συντηρείται στην εντέλεια.
Λάχανο: Είτε μαγειρεμένο είτε ωμό, το λάχανο έχει πολλές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για υγιή δέρμα και μάτια, πλούσιο σε βιταμίνη Α, βοηθά τους πνεύμονες, το στομάχι. Επίσης είναι εξαιρετικό για όσους ασκούνται, καθώς βοηθά στο «χτίσιμο» των μυών.
Σπανάκι: Περιέχει καροτενοειδή και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α που ενισχύει την όραση και κάνει το δέρμα να λάμπει. Επίσης, είναι ευεργετικό για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση καθώς περιέχει μεγάλα ποσοστά καλίου. Τέλος, δυναμώνει τους μυς και βοηθά τους ασθενείς με αναιμία.
Μαρούλι: Αναλόγως με την ποικιλία, διαφέρουν και τα διατροφικά στοιχεία του μαρουλιού από είδος σε είδος. Το κλασικό μαρούλι θεωρείται και το πιο υγιεινό, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C, φολικό οξύ, μαγγάνιο και χρώμιο. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου που βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος αλλά περιέχει και μαγνήσιο, μια πολύ σημαντική ουσία για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Παντζάρια: Είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία, τη βητακυανίνη, η οποία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. Η βητακυανίνη ελτιώνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου