Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ "ΕΡΩΤΑ"

biskoto-erotaΤο Μπισκότο του Έρωτα είναι Ελληνικό  Προϊόν, χειροποίητο,  Χωρίς ζάχαρη και αλεύρι, φτιαγμένο από νιφάδες δίκοκκου σταριού με ταχίνι αγαύης, φρούτα, ξηρούς καρπούς και superfoods. Κατάλληλο και για χορτοφάγους και vegan. Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, ενώ δεν χρειάζεται λιπάσματα και φυτοφάρμακα, αποτελώντας άριστη τροφή ενώ η μεταποίησή του δίνει υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα. Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένας από τους αρχαιότερους σπόρους δημητριακών αφού έχει καλλιεργηθεί στην Ελλάδα από την παλαιολιθική περίοδο. Αργότερα, στην εποχή του χαλκού εμφανίζονται τα άλλα σιτηρά όπως το μονόκοκκο, το ντίνκελ και αργότερα μεταλλάξεις όπως το μαλακό, το σκληρό. Σύμφωνα με ευρήματα σε ανασκαφές στη Μικρά Ασία ανακαλύφθηκαν σπόροι δίκοκκου σιταριού από το 12.000 π.Χ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, θεωρώντας πολύ σημαντική και θρεπτική την αξία του. Στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν ψωμί από απλό σιτάρι (μονόκοκκο). Αυτό το είχαν ως τροφή των ζώων και το ονόμαζαν πυρρό. Σχετικές αναφορές έχουμε από τον Όμηρο στην Ιλιάδα αλλά και από διάφορους κλασικούς. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του μόνο με το συγκεκριμένο δημητριακό.

Μπισκότο του Έρωτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου