Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΒΙΟ
ΒΙΟ ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ. Υλικά: ½ ποτήρι ζάχαρη χρυσή bio ή φυσική στέβια - ¾ του ποτηριού νερό - 6 ποτήρια καρπούζι bio σε κομμάτια - 1½ κουταλιά της σούπας λεμόνι - 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο - φύλλα δύοσμου για γαρνίρισμα. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα και τα βάζουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 45 λεπτά. Ακολούθως, βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Σε ένα μίξερ τοποθετούμε το καρπούζι, το λεμόνι, το ροδόνερο και προσθέτουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα μέχρις ότου το γύρω γίνει κρύσταλλο. Ανακατεύουμε το κρύσταλλο να έρθει στη μέση του μπολ και τοποθετούμε και πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει όλο το μείγμα. Τέλος, σερβίρουμε σε ποτήρι γρανίτας, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και την απολαμβάνουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου