Έλληνες βιοκαλλιεργητές μετά από αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών και δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της διατροφής και στην προστασία του περιβάλλοντος παράγουν φρέσκα μύρτιλλα με αγάπη και μεράκι, όλη την περίοδο του καλοκαιριού. Αποτελεί διατροφικό θησαυρό γιατί το μύρτιλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, E, και β-καροτίνη, σάκχαρα, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Ύστερα από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι το εκχύλισμα μύρτιλου έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές δραστηριότητες και είναι πηγή φλαβονοειδών που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Οι φαινολικές ενώσεις φαίνεται να βοηθούν στην επιβράδυνση της καρδιαγγειακής νόσου μέσω της μείωσης της οξείδωσης των λιπιδίων του αίματος. Επίσης η κατανάλωση μύρτιλου θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι της ανάπτυξης του διαβήτη. Φαίνεται να διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να βελτιώσει τις διεργασίες που σχετίζονται με τη μνήμη και την όραση. Το μύρτιλο έχει επίδραση έναντι των λοιμόξεων του ουροποιητικού.
φρέσκα μύρτιλλα bio
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου