Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ

ΝΤΟΜΑΤΑ
Aποτελεί και ένα παρεξηγημένο λαχανικό γιατί συχνά ακούγεται ότι «κάνει κατακράτηση υγρών» ή ότι «παχαίνει γιατί έχει πολλά σάκχαρα» με αποτέλεσμα πολλοί να την αφαιρούν από τη διατροφή τους.
Ποια είναι όμως η αλήθεια για τις ιδιότητες και τη θρεπτική αξία της ντομάτας;
Υπάρχουν  7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να την εντάξουμε στη διατροφή μας:
Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η ντομάτα περιέχει σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C η οποία ως γνωστόν έχει αντί-γηραντικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που υπάρχει στα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.
  • Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής μας πίεσης.
  • Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.
  • Περιέχει βιταμίνη Α. Συγκεκριμένα υπάρχει σε μορφή β-καροτένιο το οποίο ως γνωστόν βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος , του ανοσοποιητικού συστήματος, των ιστών και της όρασης.
  • Έχει χαμηλή θερμιδική αξία  
  •  
  • ΑΓΓΟΥΡΙ Μπορεί το ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό να κάνει πέρα, αλλά και το αγγούρι δεν πάει πίσω, αφού εκτός από την υγεία μας, βελτιώνει και την όψη μας. Δείτε πώς επιδρά σε διάφορους τομείς της υγείας και της εμφάνισής μας και βάλτε το στο διατροφικό σας πρόγραμμα σε συστηματική βάση.

    Καθαρίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα Το αγγούρι έχει διουρητικές, καθαριστικές, αλλά και… δροσιστικές ιδιότητες, οι οποίες δρουν εξαιρετικά ευεργετικά στην επιδερμίδα μας. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, οι βιταμίνες Α, Β και C και η παρουσία μετάλλων όπως μαγνήσιο, κάλλιο, μαγγάνιο και πυρίτιο καθιστούν το αγγούρι σημαντικό για τη φροντίδα του δέρματος, γι’ αυτό άλλωστε το συναντούμε συχνά ως κύριο συστατικό σε μάσκες ομορφιάς και κρέμες για σύσφιγξη του δέρματος. Ακόμη, τονώνει τα μάτια και μειώνει το πρήξιμο χάρη στο ασκορβικό και το καφεϊκό οξύ που περιέχει, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες του και για ανακούφιση από καψίματα και ερεθισμούς.


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου