Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το είναι ένα δημητριακό, στην πραγματικότητα είναι ένας σπόρος φρούτου.
Το όνομά του προέρχεται από την ολλανδική λέξη bockweit , που σημαίνει "σιτάρι οξιάς έχει μια μαλακή, λεπτή γεύση, ενώ το ψημένο γεύση ξηρού καρπού.Δεν περιέχει γλουτένη, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, τη γνωστή κοιλιοκάκη.
Από θρεπτικής άποψης είναι μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου , μαγνησίου, χαλκού, και φυτικών ινών. Περιέχει δύο φλαβονοειδή τη ρουτίνη και την κερκετίνη, με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Ίσως όμως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη του, που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης και της λυσίνης. Για το λόγο αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν τρώνε κρέας ή ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή.
Συνδυάστε τις Νιφάδες Φαγόπυρου με γάλα, γιαούρτι χυμούς φρούτων, μούσλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου