Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού, το κυανοπράσινο χρώμα
του οποίου οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη
(μπλε). Η επιστημονική της ονομασία είναι Arthrospira Plantensis και το
φυσικό της περιβάλλον είναι οι αλκαλικές λίμνες που είναι πλούσιες σε
μέταλλα – η Ελλάδα είναι μάλιστα μεταξύ των χωρών που παράγουν
σπιρουλίνα και μάλιστα η περιοχή Θερμά της Νιγρίτας στις Σέρρες
θεωρείται ιδανική για την παραγωγή της. Το θαυματουργό αυτό φύκι είναι
πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ
περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ (GLA),
πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια και γλυκολιπίδια. Ακόμη, έχει μεγάλη
περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην
προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου