Aν, το
καλοκαίρι, θέλετε να
μειώσετε λίγο την αίσθηση καψίματος που προκαλούν οι καυτερές πιπεριές,
συνοδεύστε τις με κρύο γιαούρτι, το οποίο θα απαλύνει αρκετά τη σπιρτάδα τους.
H
κατανάλωση κόκκινης πιπεριάς φαίνεται, σύμφωνα με μελέτες, ότι μειώνει την
όρεξη, την πρόσληψη λίπους και καταστέλλει την παραγωγή χοληστερίνης στο
ήπαρ.
H καψαϊκίνη, μια ουσία που ουσιαστικά ευθύνεται για την έντονη καυτερή γεύση ορισμένων πιπεριών, θεωρείται ότι ανακουφίζει από τους πόνους (εμποδίζει κάποιο νευροδιαβιβαστή να μεταδώσει την αίσθηση του πόνου στο κεντρικό νευρικό σύστημα), γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς λόγους ως ισχυρό παυσίπονο.
Mάλλον δεν είναι τυχαία η ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν καταναλώνουμε καυτερά φαγητά, αφού η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να παράγει ενδορφίνες (φυσικά αναλγητικά), που προκαλούν ευφορία.
H καψαϊκίνη, μια ουσία που ουσιαστικά ευθύνεται για την έντονη καυτερή γεύση ορισμένων πιπεριών, θεωρείται ότι ανακουφίζει από τους πόνους (εμποδίζει κάποιο νευροδιαβιβαστή να μεταδώσει την αίσθηση του πόνου στο κεντρικό νευρικό σύστημα), γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς λόγους ως ισχυρό παυσίπονο.
Mάλλον δεν είναι τυχαία η ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν καταναλώνουμε καυτερά φαγητά, αφού η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να παράγει ενδορφίνες (φυσικά αναλγητικά), που προκαλούν ευφορία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου