Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

Το χαρούπι είναι γλυκό και αρωματικό και τρώγεται πολύ ευχάριστα. Είναι ένα από τα παλαιότερα ιδανικά  «τρόφιμα επιβίωσης». 
Έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και το χρώμα του κακάου αλλά πολύ οικονομικότερο και λιγότερο παχυντικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων, αλλά και διαφόρων γλυκών. Πριν από μερικούς αιώνες, το χαρουπάλευρο ήταν ένα από τα σημαντικότερα γλυκαντικά τροφίμων στον Κόσμο και η υγιεινή, θα λέγαμε, «σοκολάτα». Όπου χρησιμοποιείται το Χαρουπάλευρο, τα τρόφιμα ή τα γλυκά παίρνουν χρώμα καφέ-σοκολατί και γεύση, που μοιάζει με σοκολάτα!
Είναι πλούσιο σε σάκχαρα, με πολύ λίγες θερμίδες, ελάχιστα λιπαρά και καθόλου καφεΐνη. Το ασβέστιο που περιέχει είναι πλουσιότερο, ακόμα κι απ' το γάλα, γεγονός που το καθιστά φυσικό θεραπευτικό για παθήσεις των οστών. Επιπλέον δεν περιέχει οξαλικό οξύ, όπως η σοκολάτα, το  οποίο τείνει να μειώνει  την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει το ασβέστιο. Περιέχει σημαντικές ποσότητες φωσφόρου (81mg ανά 100gr), και άφθονο κάλιο (800mg ανά 100gr), μικρές ποσότητες νατρίου και σιδήρου και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και Β και πολλά άλλα ιχνοστοιχεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου