Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ Η΄ΠΕΤΙΜΕΖΙ

παξιμαδια με χαρουπόμελο

Φτιάχνουμε νόστιμα, νηστίσιμα παξιμάδια με 100% Γνήσιο Χαρουπόμελο ή Ελληνικό Πετιμέζι bio παρασκευασμένο από χυμό σύνθλιψης σταφυλιών. Το χαρουπόμελο περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου. Επίσης έχει σίδηρο, φωσφόρο και φυτικές ίνες. Το πετιμέζι επίσης αποτελεί μια από τις αρχαιότερες γλυκαντικές ουσίες λόγω της γλυκιάς και σύνθετης γεύσης του και φτάχνει πεντανόστιμα γλυκά, ποτά, φαγητά!

ΥΛΙΚΑ: 1 ποτήρι λάδι bio - 1 ποτήρι χαρουπόμελο ή πετιμέζι - 5 ποτήρια αλεύρι bio ζαχαροπλαστικής - 1 ποτήρι ξηροί καρπoύς bio (ό,τι μας αρέσει) αλεσμένοι - 1 ποτήρι σουσάμι ή ηλιόσποροι αλεσμένοι ή λιναρόσποροι ή κολοκυθόσποροι αλεσμένοι bio - 1 ποτήρι σταφίδα σουλτανίνα bio - Λίγη κανέλα κεϋλάνης bio - 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι bio - 1 κουταλιά της σούπας σόδα χωρίς αλουμίνιο και χωρίς γλουτένη. Αναμειγνύουμε τα υλικά στο μίξερ και στο τέλος προσθέτουμε το πορτοκάλι με τη σόδα που τα έχουμε ανακατέψει πριν σε ένα ποτήρι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Γίνεται μια ζύμη μαλακή την οποία την πλάθουμε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Κόβουμε με το μαχαίρι μέχρι κάτω τα παξιμάδια και ψήνουμε σε αέρα 180 για μισή ώρα περίπου. Στη μισή ώρα τα μετακινούμε και αφήνουμε να ξεροψηθούν για ακόμη 10 λεπτά. Μετά σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να γίνουν πιο τραγανά!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου