Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018
ΣΑΛΑΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ/ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΙΟ
To μπρόκολο και το κουνουπίδι ανήκουν στην ίδια οικογένεια, αποτελούν υπερτροφές και καταναλώνονται με παρόμοιο τρόπο. Ποιο κερδίζει όμως στη «μάχη» της πιο θρεπτικής τροφής;
Αποτελούν και τα δύο από τα πιο υγιεινά λαχανικά της εποχής και συχνά «πολεμούν» για το ποιο θα… πρωταγωνιστήσει στα πιάτα μας. Και τα δύο έχουν σημαντικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και πρέπει να τα τρώμε συχνά. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτικών ινών. Προτιμήστε τα ωμά ή στον ατμό για να διατηρούν περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά τους. Εμείς φτιάχνουμε μια πεντανόστιμη σαλάτα χειμωνιάτικη. Θα χρειαστούμε: 1 κουνουπίδι bio - 1 μπρόκολο bio - 1 κρεμμυδάκι φρέσκο - 3 κ.σ. λιαστή ντομάτες - λίγες μαύρες σταφίδες bio. Για τη σως: 1 φλ. μαγιονέζα χωρίς αυγό bio - 3 κ.σ. ξύδι bio - 1 κουτ. γλ. μέλι Κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες το μπρόκολο και το κουνουπίδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες. Κόβουμε τη λιαστή ντομάτα σε μικρά κομμάτια και τη σοτάρουμε ελαφρότατα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά για 2-3' Προσθέτουμε το σοταρισμένο μείγμα στο μπολ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα, το μέλι και το ξύδι, τα προσθέτουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου