Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΛΕΠΙ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ

Το σαλέπι έχει θεραπευτικές ιδιότητες γιατί περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες αραβίνη και τραγακανθίνη και πολύ άμυλο τα οποία, όταν διαλύονται στο νερό, δημιουργούν ένα υγρό πηκτό και κολλώδες, το θεωρείται κατάλληλο για την ανακούφιση του βήχα, του άσθματος και του στομαχόπονου, δρα κατά της δυσεντερίας και του βήχα, ενώ τονώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Το σαλεπι είναι επίσης ένα ρόφημα θερμαντικό εξαιτίας και των μπαχαρικών που περιέχει. Για αυτόν τον λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας ζεστάνει αποτελεσματικά αντί για το τσάι ή άλλα αφεψήματα. 
Είναι πλούσιο σε άμυλο και μπορεί να χαρίσει ενέργεια και πνευματική διαύγεια σε άτομα που την χρειάζονται όπως οι μαθητές, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες, αλλά και οι ασθενείς. Περιέχει πολύτιμα μεταλλικά άλατα όπως φώσφορο και ασβέστιο. Βοηθά εξασθενισμένους από αρρώστιες οργανισμούς να ανακάμψουν και να αναρρώσουν γρηγορότερα. Περιέχει μια κολλώδη ουσία, την βασσαρίνη η οποία όταν βράσει με το νερό, μετατρέπεται σε κολλώδη πηχτή ουσία, μαλακτική, κατά του βήχα και των φλεγμάτων.
Το σαλέπι λόγω της κολλώδους φύσης του αλλά και των επουλωτικών συστατικών του επιδρά στο στομάχι και το έντερο αναπλάθοντας τα τοιχώματα του πεπτικού συστήματος. 
Οι τονωτικές και αφροδισιακές του ικανότητες εντείνονται χάρη στην προσθήκη και των μυρωδικών όπως της κανέλας, του γαρύφαλλου, της πιπερόριζας, της βανίλιας.
 Πηγή: www.diaitologia.gr

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί κύριοι,

    Τα κείμενα αυτά είναι προϊόν δικής μου, προσωπικής έρευνας και επιμέλειας και αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, υπόκεινται δε στον νόμο περί προστασίας της. Όπου κι αν τα βρείτε στο διαδίκτυο είναι αναδημοσιεύσεις και κλεψίτυπα.

    http://tosalepiapotinpoli.wix.com/tosalepiapotinpoli#!about-salepi/ca53

    http://wwwtosalepiapotinpoli.blogspot.gr/2010/10/salepi-apo-tin-poli.html

    Όταν εμείς βγάλαμε στην αγορά για πρώτη φορά το έτοιμο ρόφημα του σαλεπιού, Το Σαλέπι από την Πόλη, το διαδίκτυο δεν παρείχε καμία πληροφόρηση σχετική, και έτσι η επίπονη έρευνά μας βασίστηκε αποκλειστικά στην διεθνή βιβλιογραφία.

    Ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύσαμε τότε στην εφημερίδα BIONEWS, (μετέπειτα BIOKOSMOS NEWS), ήταν η πρώτη αναφορά στο σαλέπι και τις ιδιότητές του και έγινε η αιτία να κάνουν οι πληροφορίες αυτές τον γύρο του διαδικτύου, χωρίς φυσικά να γίνει ποτέ αναφορά στην πηγή τους.
    Καταλαβαίνετε και εσείς ότι είναι απαράδεκτο, να χρησιμοποιούνται για να προβάλουν και να προωθήσουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν. Και είναι θράσος εκ μέρους σας που το κάνατε και μάλιστα αυτολεξεί, καταστρατηγώντας κάθε έννοια περί πνευματικών δικαιωμάτων.
    Και μην επικαλεστείτε άγνοια, γιατί έντυπο με το κείμενο αυτό κυκλοφόρησε από το 2006, και εγώ η ίδια σας το έδωσα στα χέρια σας την εποχή που σας δειγμάτισα για πρώτη φορά το προϊόν μας.

    Απαιτώ να αποσύρετε αμέσως το μέρος του κειμένου που με αφορά, άλλως θα αναγκαστώ να καταφύγω στον νόμο περί προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, πράγμα που δεν θα το ήθελα.

    Για Το Σαλέπι από την Πόλη

    Αναγνωστίδου Φωτεινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή