Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ρύζι, Το αγαπημένο δημητριακό είναι σύμμαχος της υγείας.



Πρόκειται για την τροφή που καταναλώνεται από εκατομμύρια σχεδόν καθημερινά, κάποιες φορές ως μοναδικό βασικό τρόφιμο. Όμως όπως αποδεικνύεται μπορεί να μας φανεί χρήσιμο και όταν προκύπτουν θέματα υγείας.
Οι χρήσεις του
Είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από χρόνια δυσπεψία και καούρα, κυρίως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Στη μορφή του αλευριού μπορεί να θεραπεύσει τις φλεγμονές του δέρματος συμπεριλαμβανομένης της ακμής, τα σημάδια και την φαγούρα της ιλαράς, καψίματα και της αιμορροΐδες.
Αποτελεί ένα φυσικό διουρητικό και είναι κατά του πρηξίματος και την κατακράτηση υγρών πριν την έμμηνο ρύση, Εάν καταναλώνεται συχνά προλαμβάνεται το οίδημα.
Οι σπόροι χρησιμοποιούνται για παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος.
Το νερό από το βρασμένο ρύζι βοηθάει το ανακατωμένο στομάχι.
Οι ιδιότητες του:
  • Είναι υψηλή πηγή υδατανθράκων
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνές του συμπλέγματος Β, σε σίδηρο και κάλιο. Το μαύρο ρύζι περιέχει και θειαμίνη.
  • Είναι χαμηλό σε αλάτι και ελεύθερο από χοληστερόλη
  • Φυσικό τονωτικό
  • Διουρητικό
  • Υπέρ της χώνεψης.
  • Ελέγχει την εφίδρωση.
  • Χαμηλώνει την πίεση.
  • Είναι αντιφλεγμονώδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου