
• Τα
Αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις σταφίδες, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό μας
σύστημα και επιπλέον προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού μας από τον
εκφυλισμό λόγω της φθορά του χρόνου , δηλαδή φυσιολογικές διαδικασίες της
οξείδωσης οδηγώντας έτσι στη γήρανση και τελικά στο θάνατο.
• Οι
Φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων
δυσκοιλιότητας ή και των αιμορροΐδων, καθώς ενεργοποιούν την κινητικότητα του
εντέρου. Επιπλέον βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη μείωση του
κινδύνου του καρκίνου του ορθού και του παχέος εντέρου.
• Το
Κάλιο που περιέχει βοηθά στην αντιμετώπιση περιστατικών υπέρτασης καθώς και
στην αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών.

• Η
βιταμίνη Α, είναι σημαντική για την όραση, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή
καθώς εξυπηρετώντας και άλλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα.
• Οι
βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σημαντικές για πολλές βασικές λειτουργίες
του οργανισμού μας, όπως για τον μεταβολισμό, την παραγωγή ενέργειας, την
παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων καθώς επίσης συμβάλλουν στη βελτίωση της
μνήμης, της συγκέντρωσης και της διάθεσης.
•
Τέλος, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι σταφίδες περιέχουν ουσίες που
καταπολεμούν βακτήρια στο στόμα τα οποία ευθύνονται για την τερηδόνα και την
ανάπτυξη ουλίτιδας. Οι ουσίες αυτές έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν την
ανάπτυξη μικροβίων στη στοματική κοιλότητα, να εμποδίζουν την προσκόλλησή τους
στα δόντια και τα ούλα και τέλος να εμποδίζουν τη δημιουργία οδοντικής πλάκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου