Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΓΚΡΕΪΠ ΦΡΟΥΤ ΤΟ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΙΚΟ

Σημαντικοί λόγοι για να προστεθεί στο ημερήσιο διατροφολόγιό μας, είναι οι λιποδιαλυτικές του ικανότητες, καθώς και οι λίγες θερμίδες του. Επιπλέον το γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α, Β και C και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο.
Το γκρέιπφρουτ περιέχει πηκτίνη, μια μορφή διαλυτής ίνας, ικανής να μειώσει τα ποσοστά της χοληστερόλης, απομακρύνοντάς την από τον οργανισμό και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Μελέτη που πραγματοποίησαν ισραηλινοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Hebrew, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν λευκή ή κόκκινη ποικιλία γκρέιπφρουτ, μειώνουν τη χοληστερίνη τους κατά 15,5% και 7,6% αντίστοιχα. Η «κακή» χοληστερόλη μειώνεται κατά 20,3% και 10,7% αντίστοιχα, όπως και τα τριγλυκερίδια κατά 17,2% και 5,6% αντίστοιχα. Αντιθέτως, όσοι δεν καταναλώνουν γκρέιπφρουτ, δεν παρουσιάζουν μείωση στα ποσοστά χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων αντίστοιχα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η καλύτερη δράση των κόκκινων γκρέιπφρουτ οφείλεται στην από κοινού δράση τόσο των περιεχόμενων φυτοχημικών συστατικών και του λυκοπενίου.



Καθώς το γκρέιπφρουτ περιέχει νάτριο, ενισχύει το αίσθημα της πληρότητας, κάνοντάς μας να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Για το λόγο αυτό είναι το αγαπημένο φρούτο όλων όσοι προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές ίνες, βοηθάει σημαντικά στο να αισθανόμαστε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει την επιπλέον ποσότητα νερού που προσλαμβάνει από τροφές εμπλουτισμένες με νάτριο. Ακόμη, η μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχει, βελτιώνει το μεταβολισμό. Μελέτες έδειξαν ότι το γκρέιπφρουτ παρέχει το αίσθημα πληρότητας, ενώ ταυτόχρονα κρατά σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρυθμίζοντας καλύτερα την όρεξη. Ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ ή μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, μειώνει σημαντικά την κατανάλωση θερμίδων.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου