Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

Η πιπεριά προσφέρει γεύση και χρώμα στη σαλάτα σας και όχι μόνο. Εκτός όμως από πικάντικη και γευστική φαίνεται ότι είναι και υγιεινή, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και σε συστατικά, που μπορούν να μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Οι  πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φoλλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως:
Βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις.
Βιταμίνη C, Βιταμίνη Β6, που είναι ζωτικής σημασίας για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, Βήτα-καροτίνη, Λυκοπένιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου