Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΟΓΙΑΣ

Όσοι προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, αλλά και οι χορτοφάγοι, ξέρουν εδώ και χρόνια ότι τα τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες σόγιας αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Tα παραδοσιακά προϊόντα σόγιας, όπως το γάλα σόγιας, νιφάδες σόγιας κ.α. έχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.

Ειδικά οι κρεατοφάγοι, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν κάποιες φόρες το κρέας με σόγια, αφού η κατανάλωση της βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του αίματος στα άτομα με πολύ υψηλή χοληστερόλη και βοηθά στην αποκατάσταση βλάβης που πιθανόν να έχει δημιουργηθεί στις αρτηρίες, κάτι που καταδεικνύεται από ποικίλες έρευνες.
Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι η σόγια συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης και ζαχάρου καθώς και στη σωστή λειτουργία του εντέρου

Aσφαλώς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι πρωτεΐνες της σόγιας είναι χαμηλότερης βιολογικής αξίας από τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης. Eίναι καλό, λοιπόν, να συνδυάζουμε τη σόγια με προϊόντα ολικής άλεσης, όταν δεν υπάρχει άλλη πηγή πρωτεΐνης στο τραπέζι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου