ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κ.γ. ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1φλ. κ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, 1 ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
ξινόγαλα για το σερβίρισμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί. Προσθέτουμε το λάδι, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μία ώρα στους 200 βαθμούς. Όταν ψηθούν, μεταφέρουμε με μια κουτάλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα, ανάβουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε και το ζωμό, και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και λιώνουμε τα λαχανικά. Μεταφέρουμε ξανά στη φωτιά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με μία κουταλιά ξινόγαλα και λίγη επιπλέον πάπρικα, αν επιθυμούμε.
1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κ.γ. ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1φλ. κ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, 1 ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
ξινόγαλα για το σερβίρισμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί. Προσθέτουμε το λάδι, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μία ώρα στους 200 βαθμούς. Όταν ψηθούν, μεταφέρουμε με μια κουτάλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα, ανάβουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε και το ζωμό, και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και λιώνουμε τα λαχανικά. Μεταφέρουμε ξανά στη φωτιά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με μία κουταλιά ξινόγαλα και λίγη επιπλέον πάπρικα, αν επιθυμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου