Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΡΙΣΤΣΙΝΙ ΡΙΓΑΝΗΣ ΑΠΕΠΤΟΥ ΑΜΥΛΟΥ

kritsini me rigani eatwalk

 

Φτιάξτε σαλάτα χορταστική και ελαφρυά για το γραφείο, για να αποφύγετε τα συσκευασμένα τρόφιμα και τα junk food.

ΥΛΙΚΑ: περίπου 10 φύλλα μαρουλιού bio - 1 ματσάκι ρόκα bio - 1 ντομάτα bio - 4/5 μικρά αγγουράκια bio - 1/4 θυμάρι - 1/4 ρίγανη - 1/4 σουσάμι bio, αλάτι - ξύδι μπαλσάμικο bio - ελαιόλαδο bio - τριμμένη φέτα bio - Xειροποίητο κριτσίνι με ρίγανη άπεπτου αμύλου eatwalk. Εκτέλεση: Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά το μαρούλι το κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε την ρόκα καλά πλυμμένη, το αγγουράκι, όλα ψιλοκομμένα και την τομάτα σε κομματάκια μεγαλούτσικα. Ρίχνουμε το θυμάρι, την ρίγανη και το σουσάμι. Ρίχνουμε μέσα αρκετά κριτσίνια ρίγανης. Εναλλακτικά και για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη φέτα τριμμένη ή κεφαλοτύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, ανακατεύουμε και βάζουμε την σαλάτα μας σε ταπεράκι και κλείνουμε. Αν έχουμε φτιάξει τη σαλάτα από το βράδυ και την έχουμε βάλει στο ψυγείο είναι καλύτερο να προσθέσουμε το λάδι, τα κριτσίνια κλπ. το πρωϊ. Καλή σας όρεξη!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου