Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017
ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΒΙΟ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΝΤΟΜΑΤΑ ΒΙΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΥΡΗ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΣΑΜΠΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙ. Aποτελεί και ένα παρεξηγημένο λαχανικό γιατί συχνά ακούγεται ότι «κάνει κατακράτηση υγρών» ή ότι «παχαίνει γιατί έχει πολλά σάκχαρα» με αποτέλεσμα πολλοί να την αφαιρούν από τη διατροφή τους. Ύστερα από έρευνες όμως έχει διαπιστωθεί, ότι η αλήθεια για τη ντομάτα είναι τελείως διαφορετική. Υπάρχουν 7 σοβαροί λόγοι για τους οποίους επιβάλεται να την εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή: Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η ντομάτα περιέχει σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C η οποία ως γνωστόν έχει αντί-γηραντικές, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που υπάρχει στα τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής μας πίεσης. Περιέχει βιταμίνη Α. Συγκεκριμένα υπάρχει σε μορφή β-καροτένιο το οποίο ως γνωστόν βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος , του ανοσοποιητικού συστήματος, των ιστών και της όρασης. Έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Περιέχει φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη καλή λειτουργία του έντερου, στο κορεσμό, στη ρύθμιση το σακχάρου στο αίμα και προστατεύουν από καρκίνο του έντερου. Μειώνει τη «κακή χοληστερόλη». Μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο που υπάρχει στη ψημένη ντομάτα φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης παρεμβαίνοντας στο μεταβολισμό της χοληστερόλης. Έτσι είτε σαν σάλτσα ντομάτας είτε σαν πάστα η συχνή κατανάλωση της μπορεί να μας προστατέψει από διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου