Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017
ΒΙΟ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΝΕΛΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ
Φτιάχνουμε αυγοφέτες ψητές στο φούρνο με αγνά βιολογικά υλικά και τις τρώμε όπως μας αρέσει γλυκές ή αλμυρές. Eμείς προτείνουμε γλυκές με μέλι, κανέλλα, καρύδια και μπανάνα.
Για τις αυγοφέτες θα χρειαστούμε: 5-6 φέτες ψωμί σταρένιο bio ή ολικής bio - 4 αυγά bio - 3/4 φλ.τσαγιού γάλα bio - 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ bio. Για τη γαρνιτούρα: μέλι ανεπεξέργαστο Tαϋγετου - κανέλλα, καρύδια bio και μπανάνα bio.(αναλογικά για κάθε φέτα). Παρασκεύη: Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ τα αυγά, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες μέτριου πάχους και τις βουτάμε στο μείγμα. Σε ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις αυγόφετες πάνω στο χαρτί. Ψήνουμε στους 230 oC για 10 λεπτά. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και γαρνίρετε με ότι θέλετε. Θα ξετρελαθούν τα παιδιά!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου