Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΟ ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΦΑΚΕΣ-ΜΕ-ΡΥΖΙ

Μπορούμε να πετύχουμε ικανοποιητική πρόσληψη πρωτεϊνών από φυτικές πηγές με κατάλληλους διατροφικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα ταιριάζουμε  στο πιάτο μας όσπρια με δημητριακά όπως φακές ή ρεβίθια με ρύζι ή κάποιο άλλο δημητριακό της επιλογής μας ή φασόλια με μαύρο ψωμί κ.ά. Ουσιαστικά η μία επιλογή συμπληρώνει τις ελλείψεις της άλλης με αποτέλεσμα η πρωτεΐνη που παίρνουμε θα είναι ισάξια με αυτή της ζωικής προέλευσης. 1 φλιτζάνι φακές φτάνει τα 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, σχεδόν δηλαδή όσα ισοδυναμούν σε μια μέτρια μπριζόλα. Σε συνδυασμό με ρύζι, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Μια απολαυστική σαλάτα με φακή, ρύζι και μανιτάρια θα σας δώσει τις απαραίτητες πρωτεϊνες για τον οργανισμό αλλά και πολύ πλούσια γεύση και νοστιμιά. ΥΛΙΚΑ: 200 gr φακές χονδρές bio - 200 gr ρύζι bio αναποφλοίωτο - 1 κόκκινη πιπεριά bio ψιλοκομμένη - 2 ντομάτες bio κομμένες σε μικρά κομμάτια -  200 gr μανιτάρια bio - ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - 2 κ.σ. ξύδι μπαλσαμικό bio - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια bio ψιλοκομμένα- 80 γρ. ελιές bio ψιλοκομμένες , χωρίς κουκούτσι- 2 κ.σ. μαϊντανό bio ψιλοκομμένο - Αλάτι - Πιπέρι. Προετοιμασία: Βράζουμε τις φακές για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και όταν είναι έτοιμες στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Βράζουμε το ρύζι, ξεπλένουμε και αυτό με κρύο νερό. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές, τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε στις φακές και το ρύζι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές ψιλοκομμένες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου