Οι νιφάδες κεχριού είναι είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ
οι πρωτεΐνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους
μαθητές του ως την ιδανική τροφή: «θεωρούσε ότι το κεχρί ήταν το καταλληλότερο
είδος για την τροφή τους» . Τα δημητριακά περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και
πρωτεΐνες υψηλής ποιότητος (12%-14% τα δημητριακά, 16% το ρύζι και 18% το
κεχρί), ελάχιστα αλλά ωφέλιμα λιπίδια και άφθονες φυτικές ίνες, ενώ είναι
πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει μαγγάνιο,
φώσφορο και μαγνήσιο καθώς δεν περιέχει γλουτένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου