Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. 20 αμύγδαλα την ημέρα, είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου. Είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά. Αν καταναλώνετε μια χούφτα αμύγδαλα την ήμερα θα βοηθήσει πολύ στη μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών και στην αύξηση της κατανάλωσης απαραίτητων θρεπτικών συστατικών όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε.
Η βιταμίνη Ε είναι  ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που  συμβάλλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων, ενώ το μαγνήσιο συντελεί στη διατήρηση της καλής  υγείας των οστών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και του γαστρεντερικού συστήματος, η πρωτεΐνη αποτελεί δομικό συστατικό των μυών, των τριχών και των νυχιών. Τέλος, τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι τα καλά λιπαρά που συμβάλλουν στην μείωση της ολικής χοληστερίνης αν αντικαταστήσουν τα κορεσμένα λιπαρά.
Τα  αμύγδαλα είναι οι ξηροί καρποί που μπορούν να καταναλωθούν στα πλαίσια μιας διατροφής για τη μείωση της χοληστερίνης μαζί με άλλες τροφές όπως το ψάρι, τα άπαχα κρέατα και η βρώμη. Τέτοιου είδους διατροφή μπορεί να μείωση μέχρι και 20% την χοληστερίνη.
τα αμύγδαλα δεν είναι παχυντικά. Σας δίνουν πολύ θετικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Επομένως  αν καταναλώνετε 10 με 20 αμύγδαλα ημερησίως ως ενδιάμεσο σνακ ή ακόμα με γιαούρτι ή θρυμματισμένα σε μία σαλάτα αποτελούν ιδανική τροφή ρύθμισης βάρους αλλά και πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου