Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ

1 κιλό πολύ μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια  Αλάτι, πιπέρι 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο φέτες  λίγο Ψιλοκομμένο μαϊντανό 4 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο  Χυμός από 1/2 - 1 λεμόνι.

Βάζετε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα, να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (10 - 20 λεπτά, ανάλογα το μέγεθός τους). Τα βγάζετε προσεκτικά και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρετε. 

Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και στην προσπάθεια απώλειας βάρους, τα κολοκυθάκια, ως αλκαλική τροφή, αντισταθμίζουν τον υψηλό επίπεδο οξέων, βοηθούν τον μεταβολισμό και ηρεμούν το συκώτι. Περιέχουν 95% νερό, γι’αυτό προκαλούν γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και έχουν διουρητική δράση. 100γρ. κολοκύθια έχουν μόλις 15 θερμίδες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου