Σημαντικοί λόγοι για να προστεθεί στο ημερήσιο
διατροφολόγιό μας, είναι οι λιποδιαλυτικές του ικανότητες, καθώς και οι λίγες
θερμίδες του. Επιπλέον το γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες
βιταμινών Α, Β και C και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο,
κάλιο και φώσφορο.
Αποκαθιστά
το κατεστραμμένο DNA. Πρόσφατη
κλινική μελέτη έδειξε ότι η ναρινγενίνη, ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στα γκρέιπφρουτ και στα πορτοκάλια,
συμβάλλει στην αποκατάσταση του DNA.
Μειώνει
τη χοληστερίνη. Το
γκρέιπφρουτ περιέχει πηκτίνη, μια μορφή διαλυτής ίνας, ικανής να μειώσει τα
ποσοστά της χοληστερόλης, απομακρύνοντάς την από τον οργανισμό και μειώνοντας
σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η υψηλή περιεκτικότητα του γκρέιπφρουτ σε βιταμίνη C, ενισχύει την άμυνα κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από μικρόβια όπως τα παράσιτα, βακτήρια, ιοί κ.ά. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει το 80% της συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση.
Διασφαλίζει το γαστρεντερικό μας σύστημα. Ένα από τα σημαντικά οφέλη του γκρέιπφρουτ είναι ότι βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Τα υψηλά ποσοστά ινών, βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αλλά και στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου