Φτιάχνουμε μαγειρίτσα bio vegan με εξαιρετικά φρέσκα μυρωδικά και την τρώμε φυσικά την Ανάσταση αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα ωραιότατο πιάτο όλο το χρόνο. ΥΛΙΚΑ: 500 γραμ. λευκά μανιτάρια bio - 500 γραμ. σκούρα bio μανιτάρια - ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο bio - 1 ματσάκι φρέσκα bio κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) - 1 μαρούλι bio (ψιλοκομμένο)- 1 ματσάκι άνηθο bio (ψιλοκομμένο) - 1 ματσάκι μαϊντανός bio (ψιλοκομμένος) - ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι bio καρολίνα - αλάτι - πιπέρι - 1 πατάτα bio - 4 κουτ. σούπας Ταχίνι bio - 1 λεμόνι bio.
Προετοιμασία: Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Τεμαχίζουμε στη μέση την πατάτα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα τα βιολογικά μανιτάρια και προσθέτουμε το μαρούλι, τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα υλικά από νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά. Tip. Αν δεν θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο φτιάχνουμε μείγμα από ταχίνι και λεμόνι. Προετοιμασία: Χωρίς να κατεβάσουμε το φαγητό από το μάτι ( στα 25 λεπτά βρασμού ), αφαιρούμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το μείγμα που δημιουργήσαμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη. Απλά δοκιμάστε την! Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου