Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
ΚΙΤΡΙΝΑ ΒΙΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Τα διάφορα κίτρινα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε καροτενοειδή είναι υπεύθυνα για το πορτοκαλί και το κίτρινο χρώμα. Είναι πλούσια σε βιταµίνη C και φλαβονοειδή. Περιέχουν φυτικές ινες, φυλλικά οξέα, ασβέστιο και κάλιο. σε βιταμίνη Α και ρετινόλη – η οποία είναι απαραίτητη για την ακμή και την πρόληψη των ρυτίδων. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ισχυρή λειτουργία του ανοσοποιητικού και υγιή όραση. Τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια είναι μια εξαιρετική πηγή σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Τα κίτρινα φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς επίσης και στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Το κίτρινο χρώµα των λαχανικών και των φρούτων καθορίζεται από τα φλαβονοειδή και τη βήτα-κρυπτοξανθίνη. Μερικά από αυτά είναι: μπανάνα, λεμόνι, καλαµπόκι, κίτρινη πιπεριά, πεπόνι, κίτρινο γκρέιπφρουτ, ανανάς, µάνγκο κ.α.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου